• Bananencake

    2012 84 bananencake.JPG

    • 120 gr boter/margarine
    • 50 gr witte suiker
    • 100 gr bruine suiker
    • 2 eieren
    • Vanille essense
    • 300 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel sodabicarbonaat
    • snuifje zout
    • 250 gr banaan geplet
    • 250 ml melk
    • 75 gr gehakte noten
    • glazuur van poedersuiker, citroensap en gehakte noten

    Klop de suiker met de boter om nadien de eieren en de vanille er aan toe te voegen. Doe de bloem, bakpoeder, sodabicarbonaat en het zout bij mekaar. Voeg aan het bloemmengsel het eiermengsel toe en de geplette banaan. Voeg geleidelijk aan de melk toe. Als laatste voeg je de noten toe en giet je het deeg in een cakevorm. Bak op 175°C gedurende een half uur of tot een mes dat je in de cake prikt er droog uit komt. Laat afkoelen en bestrijk met het glazuur.

    Categories: Varia